Абердин-ангуська

Абердин-ангуська Класична британська м’ясна порода світового значення. Виведена у середині XIX ст. в Шотландії (графства Абердин і Ангус) методом селекції за м’ясними якостями місцевої чорної комолої худоби. Це тварини добре вираженого скороспілого м’ясного типу. Завдяки добрим акліматизаційним властивостям, невибагливості до кормів, чудовим м’ясним якостям абердин-ангуси стали розповсюдженими в усьому світі. Масть їх переважно чорна, проте у Сполучених Штатах Америки і Канаді розводять і червоних ангусів. Характерна особливість абердин-ангусів — комолість; при схрещуванні з іншими породами ця ознака передається й помісям.

Інд. № Кличка Споріднена група Середньодобовий приріст
DE  0665165485 Голдстар Гейм Овера 1 215 грам
DE  2280847058 Растеллі Чіфлейна 1 477 грам